Magazine

Brie en Camembert: overeenkomsten en verschillen

Een lekkere Franse kaas en een goed glas wijn is een combinatie waar we in Nederland erg van houden. Ook een kaasplateau bij de borrel of na de maaltijd is bij ons inmiddels net zo populair als bij de Fransen. Brie is bij ons de meest populaire Franse kaas; op de voet gevolgd door camembert. Hoogste tijd dus om iets meer te weten over herkomst en karakter van onze vaste gasten aan tafel. Witte korst. Brie is groot, rond en in puntjes gesneden; Camembert is klein, rond en verpakt in een doosje. Beide kazen zijn zachte wittekorstkazen, hebben hun oorsprong in Fr... Lees het hele artikel

Nieuws van Président

Bleu Des Causses AOC Bleu Des Causses AOC
Zachte jonge geitenkaas met gerookte paling Zachte jonge geitenkaas met gerookte paling
Rucola salade met gegrilde stukjes geitenkaas Rucola salade met gegrilde stukjes geitenkaas
Montepulciano d’Abruzzo Cerasuolo Montepulciano d’Abruzzo Cerasuolo Montepulciano d’Abruzzo Cerasuolo & Mini Brique
Ossau - Iraty AOC Ossau - Iraty AOC
Chablis Chablis Chablis & Saint Morgon
Rondelé Noix de Dordogne Président Rondelé Noix de Dordogne
Rondelé Ail de Garonne Président Rondelé Ail de Garonne
Zuid-Afrikaanse Pinotage Zuid-Afrikaanse Pinotage Zuid-Afrikaanse Pinotage & Brie 'vers van het mes'
Sauvignon Collio Sauvignon Collio Sauvignon Collio & Rondelé Chèvre
Sandwichplakjes met Cheddar Président Sandwichplakjes met Cheddar
Franse Emmental Franse Emmental
Beaujolais Beaujolais Beaujolais & Puntje Brie
Franse kaas  en de kunst van lekker eten Franse kaas en de kunst van lekker eten
Côtes du Rhône rouge Côtes du Rhône rouge Côtes du Rhône rouge & Brie 'vers van het mes'
Geitenkazen Geitenkazen
Neufchatel AOC Neufchatel AOC
Valdeorras Godello Valdeorras Godello Valdeorras Godello & Rondelé Noix de Dordogne
Chardonnay Alto Adige Chardonnay Alto Adige Chardonnay Alto Adige & Saint Morgon
Salade van pasta met geitenkaas en verse zalm Salade van pasta met geitenkaas en verse zalm
Bordeaux Blanc Bordeaux Blanc Bordeaux Blanc & Petits Chèvres Doux
Rauwkost tartaartje met Brie Rauwkost tartaartje met Brie
Coulommiers Coulommiers
Crumble van verse geitenkaas en mediterrane groenten Crumble van verse geitenkaas en mediterrane groenten
Livarot AOC Livarot AOC
Emmental Président Emmental
Geraspte Emmental Président Geraspte Emmental
Gegrilde paprika’s met geitenkaas Gegrilde paprika’s met geitenkaas
Pinot Blanc d'Alsace Pinot Blanc d'Alsace Pinot Blanc d'Alsace & Rondelé Noix de Dordogne
Bourgogne Pinot Noir Bourgogne Pinot Noir Bourgogne Pinot Noir & Emmental
Comté AOC Comté AOC
Saint Morgon Président Saint Morgon
Petit Camembert Président Petit Camembert
Le “Switch“, een heerlijk broodje met Président Brie Le “Switch“, een heerlijk broodje met Président Brie
Sainte Maure Président Sainte Maure
Brie en Camembert: overeenkomsten en verschillen Brie en Camembert: overeenkomsten en verschillen
Bleu d'Auvergne Président Bleu d'Auvergne
Banyuls vin doux naturel rouge Banyuls vin doux naturel rouge Banyuls vin doux naturel rouge & Bleu d'Auvergne
Bleu D'Auvergne AOC Bleu D'Auvergne AOC
Roquefort AOC Roquefort AOC
Saint-Nectaire AOC Saint-Nectaire AOC
Petits Chèvres Doux Président Petits Chèvres Doux
Rheingau Riesling Spätlese Rheingau Riesling Spätlese Rheingau Riesling Spätlese & Crème de Bleu
Petits Chèvres au Miel Président Petits Chèvres au Miel
Cancoillotte Cancoillotte
Mini Brique Président Mini Brique
Prosecco di Valdobbiadene Prosecco di Valdobbiadene Prosecco di Valdobbiadene & Crème de Brie
Lavaux Blanc Lavaux Blanc Lavaux Blanc & Palet de Chèvre
Vijgen-notenbrood met Camembert Vijgen-notenbrood met Camembert
Cantal AOC Cantal AOC
Risotto met asperges en brie Risotto met asperges en brie
Light Président Light
Reblochon AOC Reblochon AOC
Palet de Chèvre Président Palet de Chèvre
Toastjes met Président Brie Toastjes met Président Brie
Muscat d'Alsace Muscat d'Alsace Muscat d'Alsace & Crème de Bleu
Groentetaart met zacht geitenkaasje, spinazie en tomaat Groentetaart met zacht geitenkaasje, spinazie en tomaat
Lauwe salade van zachte geitenkaas met sesamzaadjes Lauwe salade van zachte geitenkaas met sesamzaadjes
Pinot Grigio Collio Pinot Grigio Collio Pinot Grigio Collio & Mini Snack à la française
Zoet-zoute salade met appel en geitenkaas Zoet-zoute salade met appel en geitenkaas
Graves Blanc Graves Blanc Graves Blanc & Rondelé Chèvre
Prosecco di Valdobbiadene Prosecco di Valdobbiadene Prosecco di Valdobbiadene & Camembert
Cotes de Provence Blanc Cotes de Provence Blanc Cotes de Provence Blanc & Rondelé Ail de Garonne
Frisse salade met garnalen en geitenkaas Frisse salade met garnalen en geitenkaas
Mimolette Mimolette
Manchuela Tinto Manchuela Tinto Manchuela Tinto & Bleu d'Auvergne
Puntje Brie Président Puntje Brie
Brie 'vers van het mes' Président Brie 'vers van het mes'
Abondance AOC Abondance AOC
Kabeljauwfilet met camembert Kabeljauwfilet met camembert
Pinot Gris d'Alsace Pinot Gris d'Alsace Pinot Gris d'Alsace & Mini Snack à la française
Rondelé Chèvre Président Rondelé Chèvre
Wachau Grüner Veltliner Wachau Grüner Veltliner Wachau Grüner Veltliner & Petits Chèvres Doux
Crème de Camembert Président Crème de Camembert
Riesling Kabinett Pfalz Riesling Kabinett Pfalz Riesling Kabinett Pfalz & Rondelé Ail de Garonne
Gevulde komkommers en tomaten met geitenkaas Gevulde komkommers en tomaten met geitenkaas
Pont-l’Évêque AOC Pont-l’Évêque AOC
Cava Cava Cava & Crème de Camembert
Crème de Bleu Président Crème de Bleu
Burgenland Blaufränkisch Burgenland Blaufränkisch Burgenland Blaufränkisch & Emmental
Salade half vijg - half geitenkaas Salade half vijg - half geitenkaas
Sylvaner d'Alsace Sylvaner d'Alsace Sylvaner d'Alsace & Palet de Chèvre
Quiche met Président Mini Brique en cherrytomaatjes Quiche met Président Mini Brique en cherrytomaatjes
Crème de Brie Président Crème de Brie
Camembert uit de oven met verse seizoensgroenten Camembert uit de oven met verse seizoensgroenten
Courgette carpaccio met geitenkaas Courgette carpaccio met geitenkaas
Chablis Chablis Chablis & Sandwichplakjes met Cheddar
Côtes de Provence Rosé Côtes de Provence Rosé Côtes de Provence Rosé & Mini Brique
Fourme d'Ambert AOC Fourme d'Ambert AOC
Cremant d’Alsace Cremant d’Alsace Cremant d’Alsace & Crème de Brie
Camembert Camembert
Wilde zeebaarsfilet met risotto van camembert Wilde zeebaarsfilet met risotto van camembert
Salade met gerookte eendenborstfilet en geitenkaas Salade met gerookte eendenborstfilet en geitenkaas
Gebraden kalfsentrecote met gesmolten Brie Gebraden kalfsentrecote met gesmolten Brie
Het snijden van Franse kaas Het snijden van Franse kaas
Pinot Grigio Collio Pinot Grigio Collio Pinot Grigio Collio & Sandwichplakjes met Cheddar
Valpolicella Valpolicella Valpolicella & Puntje Brie
Brie Brie
Alsace Pinot Blanc Alsace Pinot Blanc Alsace Pinot Blanc & Crème de Camembert
Franse kaas met vruchten, een perfecte combinatie Franse kaas met vruchten, een perfecte combinatie
Camembert Président Camembert
Bordeaux Rouge Bordeaux Rouge Bordeaux Rouge & Camembert
Gegrilde appel met geitenkaas Gegrilde appel met geitenkaas
Mini Snack à la française Président Mini Snack à la française