Magazine

Brie en Camembert: overeenkomsten en verschillen

Een lekkere Franse kaas en een goed glas wijn is een combinatie waar we in Nederland erg van houden. Ook een kaasplateau bij de borrel of na de maaltijd is bij ons inmiddels net zo populair als bij de Fransen. Brie is bij ons de meest populaire Franse kaas; op de voet gevolgd door camembert. Hoogste tijd dus om iets meer te weten over herkomst en karakter van onze vaste gasten aan tafel. Witte korst. Brie is groot, rond en in puntjes gesneden; Camembert is klein, rond en verpakt in een doosje. Beide kazen zijn zachte wittekorstkazen, hebben hun oorsprong in Fr... Lees het hele artikel

Nieuws van Président

Courgette carpaccio met geitenkaas Courgette carpaccio met geitenkaas
Côtes du Rhône rouge Côtes du Rhône rouge Côtes du Rhône rouge & Brie 'vers van het mes'
Light Président Light
Lauwe salade van zachte geitenkaas met sesamzaadjes Lauwe salade van zachte geitenkaas met sesamzaadjes
Bourgogne Pinot Noir Bourgogne Pinot Noir Bourgogne Pinot Noir & Emmental
Toastjes met Président Brie Toastjes met Président Brie
Mimolette Mimolette
Sauvignon Collio Sauvignon Collio Sauvignon Collio & Rondelé Chèvre
Puntje Brie Président Puntje Brie
Sylvaner d'Alsace Sylvaner d'Alsace Sylvaner d'Alsace & Palet de Chèvre
Chardonnay Alto Adige Chardonnay Alto Adige Chardonnay Alto Adige & Saint Morgon
Camembert Camembert
Bordeaux Blanc Bordeaux Blanc Bordeaux Blanc & Petits Chèvres Doux
Cancoillotte Cancoillotte
Franse Emmental Franse Emmental
Côtes de Provence Rosé Côtes de Provence Rosé Côtes de Provence Rosé & Mini Brique
Salade half vijg - half geitenkaas Salade half vijg - half geitenkaas
Burgenland Blaufränkisch Burgenland Blaufränkisch Burgenland Blaufränkisch & Emmental
Petit Camembert Président Petit Camembert
Saint-Nectaire AOC Saint-Nectaire AOC
Crème de Brie Président Crème de Brie
Wachau Grüner Veltliner Wachau Grüner Veltliner Wachau Grüner Veltliner & Petits Chèvres Doux
Zachte jonge geitenkaas met gerookte paling Zachte jonge geitenkaas met gerookte paling
Brie Brie
Risotto met asperges en brie Risotto met asperges en brie
Gegrilde paprika’s met geitenkaas Gegrilde paprika’s met geitenkaas
Le “Switch“, een heerlijk broodje met Président Brie Le “Switch“, een heerlijk broodje met Président Brie
Muscat d'Alsace Muscat d'Alsace Muscat d'Alsace & Crème de Bleu
Mini Snack à la française Président Mini Snack à la française
Pont-l’Évêque AOC Pont-l’Évêque AOC
Geitenkazen Geitenkazen
Graves Blanc Graves Blanc Graves Blanc & Rondelé Chèvre
Chablis Chablis Chablis & Saint Morgon
Crème de Bleu Président Crème de Bleu
Geraspte Emmental Président Geraspte Emmental
Salade met gerookte eendenborstfilet en geitenkaas Salade met gerookte eendenborstfilet en geitenkaas
Mini Brique Président Mini Brique
Cantal AOC Cantal AOC
Fourme d'Ambert AOC Fourme d'Ambert AOC
Pinot Gris d'Alsace Pinot Gris d'Alsace Pinot Gris d'Alsace & Mini Snack à la française
Petits Chèvres Doux Président Petits Chèvres Doux
Banyuls vin doux naturel rouge Banyuls vin doux naturel rouge Banyuls vin doux naturel rouge & Bleu d'Auvergne
Sandwichplakjes met Cheddar Président Sandwichplakjes met Cheddar
Lavaux Blanc Lavaux Blanc Lavaux Blanc & Palet de Chèvre
Valdeorras Godello Valdeorras Godello Valdeorras Godello & Rondelé Noix de Dordogne
Brie en Camembert: overeenkomsten en verschillen Brie en Camembert: overeenkomsten en verschillen
Brie 'vers van het mes' Président Brie 'vers van het mes'
Rondelé Chèvre Président Rondelé Chèvre
Bleu d'Auvergne Président Bleu d'Auvergne
Montepulciano d’Abruzzo Cerasuolo Montepulciano d’Abruzzo Cerasuolo Montepulciano d’Abruzzo Cerasuolo & Mini Brique
Pinot Grigio Collio Pinot Grigio Collio Pinot Grigio Collio & Sandwichplakjes met Cheddar
Quiche met Président Mini Brique en cherrytomaatjes Quiche met Président Mini Brique en cherrytomaatjes
Comté AOC Comté AOC
Groentetaart met zacht geitenkaasje, spinazie en tomaat Groentetaart met zacht geitenkaasje, spinazie en tomaat
Manchuela Tinto Manchuela Tinto Manchuela Tinto & Bleu d'Auvergne
Valpolicella Valpolicella Valpolicella & Puntje Brie
Neufchatel AOC Neufchatel AOC
Camembert uit de oven met verse seizoensgroenten Camembert uit de oven met verse seizoensgroenten
Salade van pasta met geitenkaas en verse zalm Salade van pasta met geitenkaas en verse zalm
Rauwkost tartaartje met Brie Rauwkost tartaartje met Brie
Cotes de Provence Blanc Cotes de Provence Blanc Cotes de Provence Blanc & Rondelé Ail de Garonne
Livarot AOC Livarot AOC
Ossau - Iraty AOC Ossau - Iraty AOC
Prosecco di Valdobbiadene Prosecco di Valdobbiadene Prosecco di Valdobbiadene & Camembert
Crumble van verse geitenkaas en mediterrane groenten Crumble van verse geitenkaas en mediterrane groenten
Rucola salade met gegrilde stukjes geitenkaas Rucola salade met gegrilde stukjes geitenkaas
Coulommiers Coulommiers
Petits Chèvres au Miel Président Petits Chèvres au Miel
Pinot Blanc d'Alsace Pinot Blanc d'Alsace Pinot Blanc d'Alsace & Rondelé Noix de Dordogne
Cava Cava Cava & Crème de Camembert
Bleu D'Auvergne AOC Bleu D'Auvergne AOC
Het snijden van Franse kaas Het snijden van Franse kaas
Camembert Président Camembert
Pinot Grigio Collio Pinot Grigio Collio Pinot Grigio Collio & Mini Snack à la française
Zuid-Afrikaanse Pinotage Zuid-Afrikaanse Pinotage Zuid-Afrikaanse Pinotage & Brie 'vers van het mes'
Kabeljauwfilet met camembert Kabeljauwfilet met camembert
Saint Morgon Président Saint Morgon
Alsace Pinot Blanc Alsace Pinot Blanc Alsace Pinot Blanc & Crème de Camembert
Riesling Kabinett Pfalz Riesling Kabinett Pfalz Riesling Kabinett Pfalz & Rondelé Ail de Garonne
Gegrilde appel met geitenkaas Gegrilde appel met geitenkaas
Gevulde komkommers en tomaten met geitenkaas Gevulde komkommers en tomaten met geitenkaas
Rheingau Riesling Spätlese Rheingau Riesling Spätlese Rheingau Riesling Spätlese & Crème de Bleu
Reblochon AOC Reblochon AOC
Vijgen-notenbrood met Camembert Vijgen-notenbrood met Camembert
Bordeaux Rouge Bordeaux Rouge Bordeaux Rouge & Camembert
Crème de Camembert Président Crème de Camembert
Franse kaas  en de kunst van lekker eten Franse kaas en de kunst van lekker eten
Chablis Chablis Chablis & Sandwichplakjes met Cheddar
Bleu Des Causses AOC Bleu Des Causses AOC
Rondelé Noix de Dordogne Président Rondelé Noix de Dordogne
Emmental Président Emmental
Abondance AOC Abondance AOC
Frisse salade met garnalen en geitenkaas Frisse salade met garnalen en geitenkaas
Cremant d’Alsace Cremant d’Alsace Cremant d’Alsace & Crème de Brie
Gebraden kalfsentrecote met gesmolten Brie Gebraden kalfsentrecote met gesmolten Brie
Wilde zeebaarsfilet met risotto van camembert Wilde zeebaarsfilet met risotto van camembert
Roquefort AOC Roquefort AOC
Zoet-zoute salade met appel en geitenkaas Zoet-zoute salade met appel en geitenkaas
Rondelé Ail de Garonne Président Rondelé Ail de Garonne
Beaujolais Beaujolais Beaujolais & Puntje Brie
Palet de Chèvre Président Palet de Chèvre
Sainte Maure Président Sainte Maure
Franse kaas met vruchten, een perfecte combinatie Franse kaas met vruchten, een perfecte combinatie
Prosecco di Valdobbiadene Prosecco di Valdobbiadene Prosecco di Valdobbiadene & Crème de Brie