You are here

Franse kaas en de kunst van lekker eten

Laat een plakje brie smelten over gegrild vlees…
Breng een salade op smaak met plakjes geitenkaas…
Geef een groenteschotel een bijzonder tintje met de unieke smaak van roquefort…
Besluit een geslaagd diner met een smeuïg stukje camembert…

Dat is puur genieten!

‘Franse Kaas’ is een synoniem voor ‘lekker eten’.

Maar het is ook meer dan dat. We willen nog wel eens vergeten dat kaas, dankzij de melk waarvan hij bereid is, heel wat voedingsstoffen meebrengt. Franse kaas is een bondgenoot op alle momenten van de dag en een bron van welzijn, heeft een fijne smaak en is bovendien bijzonder veelzijdig!

Uit koe-, geiten- of schapenmelk worden over de hele wereld meer dan 1.000 soorten kaas gemaakt. De uiteenlopende productiemethoden en het gebruik van verschillende soorten melk resulteert in een enorme diversiteit aan Franse kaas. Zo leiden het type melk, de stremming, het pekelen en de rijping tot verschillende texturen en een heel divers smaakpalet.
Van de mildste tot de sterkste kaas, van de jongste tot de meest gerijpte, van de hardste tot de smeuïgste, volgens de ‘smaakladder’ staat Franse kaas constant bovenaan genoteerd wanneer het gaat om verfijnde gerechten.

Franse kaas heeft als voordeel dat alle kwaliteiten uitstekend tot hun recht komen in de keuken.
Ze bieden een waaier aan mogelijkheden om van te smullen voor klein en groot. En al dat goede en grote genieten willen we onszelf toch zeker niet ontzeggen?!

Franse kaas, van de kaasplank tot de keuken ...een waar genot!
Smeuïge sauzen, knapperige gratins, heerlijke tosti’s en taarten, kaasfondu, tartiflette met reblochon of cancoillote op een bedje van aardappelen, geraspte Franse emmental door de pasta, pittige geitenkaas in een salade of warm op een crostini, Petits Chèvres Doux met honing als voorgerecht en warme camembert als dessert. Franse kaas leent zich voor alle momenten en allerlei culinaire combinaties.

Franse kaas laat zich makkelijk bereiden en voelt zich in veel gerechten thuis. Het voegt smaak en zachtheid toe aan elk recept... zoals crème de brie door de pasta, warme geitenkaas op toast, roquefortsaus over gegrild vlees of gearoma¬tiseerde verse roomkaas als rauwkost dip...

Franse kaas nodigt uit tot verschillende culinaire ontdekkingen. Van een deeg op basis van kaas tot een origineel zoet en zout kaasplateau met schapenkaas uit de bergen, jam of honing... een genot voor de smaakpapillen. Zo wordt het eten van Franse kaas een feest!

« Terug naar alle artikelen

Meer artikelen