You are here

Courgette carpaccio met geitenkaas

  • meer dan 30 minuten
  • Salade

Bereiding

Was de courgette en schaaf deze in lange, carpaccio-dunne plakjes. Leg de courgetteplakjes op een bord en breng op smaak met zout en peper. Als je meerdere lagen van de courgette hebt, zorg er dan voor dat je elk laagje met zout en peper op smaak brengt.

Rasp de schil van de citroen en doe in een klein kommetje. Knijp al het sap uit de citroen (vang de pitjes op) en voeg toe aan de citroenschil. Als je citroensmaak snel overheersend vindt, gebruik dan niet al het sap. Voeg de olijfolie toe en meng goed door elkaar. Schenk de dressing over de courgettes. Laat voor 15-30 minuten marineren.

Strooi daarna de fijngehakte kruiden erover en leg de stukjes geitenkaas erop. Strooi ten slotte de roze peper erover.

Tips

Andere kruiden zoals basilicum of peterselie zijn ook mogelijk.

Print recept
« Terug naar alle recepten

Aanverwante informatie