You are here

Groentetaart met zacht geitenkaasje, spinazie en tomaat

  • meer dan 30 minuten
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit tot een lap die aan alle kanten 4 cm groter is dan de gekozen vorm. Leg het deeg op het bakpapier in de taartvorm. Prik in het deeg met een vork.
Was de spinaziebladeren, verwijder de stelen en laat ze heel goed uitlekken en drogen (in een slacentrifuge). Bedek de bodem van de taart met de spinazie.
Klop de eieren los met de room, zout en peper. Giet de eieren over de spinazie.
Duw de geitenkaasjes licht in dit mengsel. Leg vijf geitenkaasjes in een cirkel en het zesde in het midden.
Snij de tomaat in schijfjes en leg ze tussen de geitenkaasjes. Bak de groentetaart in circa 30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.

Tips

Voeg 1 eetlepel tijmblaadjes toe aan de losgeklopte eieren.
Serveer de warme groentetaart met een groene salade van mesclun of rucola. U kunt de taart ook koud eten en overal mee naar toe nemen.

Print recept
« Terug naar alle recepten

Aanverwante informatie